You are currently viewing DSair2 – test

DSair2 – test

Pripravil sem kratek opis – test DSair2. Sestavljanje kita je objavljeno na tej povezavi.

Izgled sestavljenega DSair2. Odprtino za S88N je potrebno izrezati.

DSair2 omogoča vožnjo DCC vlakov, branje in pisanje CV-jev, premikanje kretnic, signalov.

V osnovi DSair2 podpira DCC/MM2 protokol, prav tako pa omogoča vožnjo analognih vlakov. Za analogno vožnjo potrebujemo vmesnik. DSair2 je NMRA certificiran, zato deluje z vsemi dekoderji. Jaz sem testiral z ESU-jevimi dekoderji (Lokpilot 3.5, Lokpilot micro V4, Lokpilot nano in Loksound V4). Prav tako sem naredil test z mojim servo dekoderjem in feedback modulom. Zadeva deluje tako kot mora.Poglejmo kako deluje. Ko smo DSair2 priključili na napajanje se prižge wi-fi, na katerega se priključimo. Ko smo se z mobilno napravo priključili na wifi se nam v brskalniku odpre spletna stran //flashair. Zagledamo vmesnik Dsair2.

Osnovni podatki

Osnovni ekran, na katerem vključimo/izključimo DSair2, nastavimo si lahko 4 lokomotive, upravljamo z vsemi Funkcijamo katere nam omogoča dekoder, upravljamo hitrost ter smer vožnje, prav tako nam omogoča vožnjo dveh lokomotiv naenkrat.

Podatki DSair2, wifi omrežje, verzija FW, nastavljanje DCC/MM2 protokola

Branje/pisanje CV-jev

Nekaj slik testiranja dekoderjev

Avtor nam je omogočil tudi nadgradnjo programske opreme. Za to potrebujemo program katerega dobimo tule, na tej spletni strani so tudi zadnje verzije FW, katerega si potem z Arduino IDE, naložimo sami.

Več o samem DSair2 si lahko preberete na tej povezavi.

Sam DSair2 je na nivoju Yaasanovih prejšnjih produktov. Z Yaasanom sodelujeva nekaj časa, predstavil sem tudi DCC/MM2 shield, DSmain 2 in 5, DSbluebox, ter sedaj DSair2. DSair2 lahko priporočam vsem, kateri imajo manjše makete, max. do 5 vlakov. Po pravici povedano ne poznam podobnega produkta na tržišču, predvsem v smislu enostavne uporabe, nobenih posebnih aplikacij ne potrebujemo, potrebujemo zgolj pametni telefon, tablico ali računalnik, na katerem imamo spletni brskalnik.

Za konec pa kratek video testiranja