Modelne železnice, DCC elektronika

Novi H0e moduli, 8. del

Izdelal sem par smrek. Na youtube sem pri Luku videl kako jih je on izdelal, zato sem se odločil, da jih poskusim sam izdelati. Za izdelavo potrebujemo okroglo 5 mm balsa letvico, vrtnarsko žico, nekaj rjave barve, posip ali presejano zemljo, nekaj bucik za pritrditev smreke ter sekundno gel lepilo in lepilo v spreju. Potrebujemo tudi vlakna dolžine 6.5mm za veje in vlakna dolžine 2mm za končni posip. Ta vlakna so v bež barvi in svetlo in temno zeleni barvi. Smreke so visoke od 10 do cca 20 cm.

Najprej narežemo žico na dolžino cca 3cm.

Pred lepljenje vej, sem z olfa nožem malo obdelal letvice. Sledilo je bucike v spodnji del smreke in lepljenje vej, katero vzame kar precej časa. Najprej sem izdelal 3 smreke za katere sem za lepljenje vej potreboval skoraj 90 minut. Za lažje lepljenje sem si iz stirodura izdelal podstavek.

Smreke se sušijo.

Ko se je lepilo posušilo, sem s ščipalkami porezal veje tako da sem dobil obliko smreke.

Sledilo je lepljenje presejane zemlje. Smreko sem najprej pošprejal z lepilom v spreju in vse skupaj posul z zemljo.

Potreben material za izdelavo smrek.

Smreko sem posprejal z lepilom v spreju in po zunanjem robu posul 6.5mm vlakna statične trave.

Sledilo je barvanje z rjavo barvo.

Na spodnjih nekaj vej sem posul 2mm bež vlakna, po sredini sem posul svetlo zelena in čez vse skupaj temno zelena vlakna. Posujemo 1-3 sloje vlaken, odvisno kako goste smreke želimo.

Gotova smreka

Smreka na maketi.

Ker imam možnost sem se malo poigral ter na 3D resin tiskalniku stiskal nekaj veveric. Veverice so velikosti 1.8mm kar je najmanj kar še lahko stiskam na tiskalniku.

Smreke so dobile prebivalce.

Smrekov gozdiček v katerem je 15 smrek, naslednja so na vrsti drevesa, katera bodo narejena iz Hekijevih naravnih dreves in raznih posipov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »